HOME | PRINTPLAAT ONTWERPEN | SOFTWARE | CONTACT

VUB

 

Mechatronica Project 2005

24 Leds die ronddraaien en zo een beeld vormen

 

Voor we zijn beginnen denken over hoe onze printplaat te ontwerpen, hebben we een demo bestudeerd dat in het labo lag. Daarop staan de meeste van de te gebruiken elektronische componenten. Door de werking van elk component deels te bestuderen, hebben we achterhaald welke daarvan nuttig zijn voor onze opdracht. Uiteraard staan daar niet alle componenten op.

Voordat JeanPaul(technieker) de printplaat kan maken moet een gedetailleerd tekening afgegeven worden. Deze tekening wordt gemaakt in Traxmaker. Van het demo printplaat bestaat hiervan een elektronische versie. Door deze traxmaker file aan te passen doe je ervaring op met deze tekenprogramma en kan je beginnen aan je eigen printplaat. Op de volgende figuur zie je onze ontwerp:

Hier kun je de tekening van de printplaat downloaden als pcb.file. (aan te raden om eerst op te slaan en via traxmaker te openen)

Nu de printplaat af is, moeten de elektronische componenten erop gesoldeerd worden. De volgende stap is ons printplaat op onze motor zien te krijgen zodanig dat die kan meedraaien met de as van de motor. Op de volgende foto is het duidelijk te zien.

 

 
 
©Copyright 2005.