HOME | PRINTPLAAT ONTWERPEN | SOFTWARE | CONTACT

VUB

 

Mechatronica Project 2005

24 Leds die ronddraaien en zo een beeld vormen

Nu de printplaat af is en op de motor is bevestigd rest ons alleen nog het programmeren van de pic. We zijn op dezelfde manier te werk gegaan en hebben eerst de demo programmas bestudeerd. Om te controleren of de communicatie tussen computer en pic al in orde is hebben we een demo programma in de pic geupload.Dit gebeurt aan de hand van de volgende printplaatje dat ter beschikking staat in de labo:

Schrijven van programmas in assembler voor verschillende bitmappen is zeer tijdrovend. Zo zijn we op het idee gekome om in modula te programmeren en rechstreeks om te zetten in assembler taal. Het resultaat is het volgende:

Eens je de posities hebt gekozen krijg je de volgende grafiek in modula. Hierin kun je een tekening maken dat je op je ronddraaiende printplaat wil verkrijgen. Met de knopje itensity kun je vier verschillende intensiteiten kiezen voor de ledjes (0 staat voor aangeduide punten wegdoen). Met het knopje 'create im.txt' zoals de naam zegt creeer je een txt-file.  Door deze naar word te kopieren en overal de liggend streepjes te vervangen door ^t (=tab) via ctrl+h heb je je code. Hiervan maak je dan een asm-file die je dan assembleert mbv 'MPASM v03.20.02'. Via Velleman Pic Programmer load je dat op in de pic als hex-file

Hier kun je de beeld programma zelf testen en een im.txt automatisch maken.

Onze hoofdprogramma in assembler kun je hier downloaden en hier vindt u een zip file met al onze programma's in Modula.

   
©Copyright 2005.